Visreis Noorwegen, visvakantie IJsland, visreizen Zweden en overtochten

Hemmingodden Lofoten vissen Noorwegen

Hemmingodden Lofoten

DCIM100MEDIA* 3 appartementen aan het water met 2, 3 en 5 slaapkamers
* 1u van vliegveld
Leknes

Hemmingodden Lofoten, in het mooiste gebied van Noorwegen, vlakbij Leknes, Nappstraumen en het dorp Ballstad. Wil je vissen, vissen, vissen en nog eens vissen en kan de rest je niet veel boeien, dan ben je hier aan het juiste adres. De accommodatie is een groot gebouw met losse appartementen en is puur om te overnachten. We moeten eerlijk zijn, zijn niet zo gezellig en de raampjes zijn klein, wat sober ingericht, maar alles aanwezig wat je nodig hebt om daar een weekje of langer te vissen, zoals gezegd vissen vissen en nog eens vissen. Veel vissers zijn al eens in deze omgeving geweest, vaak bij Nappstraumen en daarom zijn we blij dat we deze accommodatie er nu bij hebben, daar we vaak vol zitten in deze omgeving. De Lofoten, mooier kan het bijna niet, prachtig visgebied, stekken dichtbij en een enorme kans op prachtige vissen die de meter voorbij gaan. Bij deze accommodatie heb je geen visgids aanwezig.

Visboot 24ft 150pk - 6Voordeel van deze omgeving is dat als je een huurauto hebt je makkelijk naar Ballstad en Leknes kunt rijden, op loopafstand van Hemmingodden is er zelfs een supermarkt. We hebben heel goed contact met deze eigenaar en alle mails , aanvragen en boekingen, aan hem of onze collega komen direkt naar Cordes Travel toe.

De visserij:
De Lofoten en zeker het gebied rond Nappstraumen staat bekend om de geweldige visserij, je kunt hier alle kanten op en als je wil kun je zelfs naar het zuiden varen waar de beroemde Moskenesstraumen liggen waar ze die grote koolvissen vangen, dat is wel een uur varen en dus alleen te doen als het weer echt goed is. Je kunt hier vissen met licht kunstaas 40-150gram op pollak, koolvis en kabeljauw en met wat zwaarder kunstaas zoals de cutbait en crazy daisy vis je weer op de grotere exemplaren kabeljauw en heilbot. De stekken, oh die zijn hier niet ver vandaan, aan de “binnenkant” vd Lofoten zijn de stekken voor de deur, vaak niet langer dan 5 minuten varen voor de 1e leuke stek, verdere stekken zijn 20/30 minuten en vanaf daar kun je natuurlijk overal heen. Met de snelle 24ft Kaasboll boten met 150pk motor, ben je snel en veilig op de stekken. Er kan wel eens een dag uitvallen, want je vaart vanuit de haven zo de open zee op. In Augustus 2016 is Arnout Terlouw samen met Wijmand Bruma naar Hemmingodden geweest om te testvissen.

Kokkbua - 5De accommodatie Hemmingodden
Er zijn in totaal 4 accommodaties, maar wij nemen er maar 3 in ons programma, dat 4e huisje (20m2) voor 2 pers. nemen we niet in het programma. Alle huisjes hebben internet, wc, douche, volledig ingerichte keuken met afwasmachine en oven een magnetron is (nog) niet aanwezig in alle huisjes.  Verder zijn er ook nog huizen te huur van prive-personen, maar kan alleen op aanvraag en is meer bestemd voor familie. De boten liggen direkt voor de deur en de auto kan men naast het huis parkeren. Annebua, voor max. 6 personen, is het grootste boven-appartement met een klein balkon met een geweldig uitzicht. er zijn hier 3 slaapkamers met 6 losse bedden, tevens is er een douche en toilet. Kokkbua, voor max 8 personen, is wel de mooiste met het beste uitzicht en heeft 5 slaapkamers. Er zijn twee toiletten en twee douches. Olufbua, voor max. 4 personen, is een klein appartement met 2 stapelbedden, een douche, toilet

De reis naar Hemminodden:
Vliegen naar Noord Noorwegen gaat snel en makkelijk. U vliegt op Leknes (1u vd accommodatie of Evenes (3,5u rijden), door de mooiste natuur van Noorwegen, naar Hemmingodden, een huurauto/bus kunnen we meteen boeken voor je. Bij deze accommodatie is geen transfer aanwezig. Vraag even een geheel vrijblijvende prijsopgaaf.

Hemmingodden vangsten - 16Vlucht met Norwegian:
Dit is voor deze accommodatie de beste vlucht, je vliegt 1 dag (21:00) voor aankomst in de accommodatie naar Oslo, wij boeken dan een hotel voor jullie op het vliegveld, dus geen gesjouw of lange taxiritten, gewoon op het vliegveld, waar je dan rond 23:00 aankomt. De volgende ochtend vlieg je van Oslo naar Evenes, waar je rond 15:00 aankomt. Daar staat de huurauto dan klaar en ben je rond 19:00 op de accommodatie. U vertrekt weer terug naar het vliegveld om 10:00, dus niet eens heel vroeg op staan. Tickets met Norwegian zijn vaak goedkoper dan met de SAS, zelfs met de extra overnachting. Je mag 2x 20kg bagage + 10kg handbagage meenemen, lees hier meer over de bagage.

Hemmingodden vangsten - 5Uiteraard is Cordes Travel aanwezig op alle bekende hengelsportbeurzen in Nederland én België, staan we tijdens de speciale dagen bij de hengelsportwinkels en is er de jaarlijkse ”Cordes Traveldag” een speciaal evenement voor vissers die bij Cordes Travel de visvakantie hebben geboekt. Het boeken van een visreis naar Noorwegen, IJsland, Zweden, Canada, Panama, Costa Rica of de Florida Keys boekt u natuurlijk bij Cordes Travel, wij hebben echt verstand van zaken, lees de reisverslagen van de andere groepen maar eens. Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar tussen 09:00 en 20:00 en tijdens uw visreis 24/7 voor noodgevallen. Cordes Travel, professioneel, eerlijk en betrouwbaar.

Gratis sportvispakket
Boek je geweldige visvakantie bij Cordes Travel en ontvang een gratis sportvispakket t.w.v. 150 euro ! Meer informatie over dit mooie pakket kunt u hier lezen.

Prijzen
Foto's huisjes
Foto's vangsten

 

Afwasmachine copyKoffiemachine Magnetron Oven InternetTV

 

De huurboot:

  • 2x Aluboot met dakje, 24ft 150pk
  • 2x Kaasboll 19ft 70pk
  • Alle boten incl. dieptemeter/fishfinder, GPS/plotter
  • Reddingsvesten aanwezig

Informatief & Extra:

  • Vrije wisseldag
  • Grote vriezers aanwezig
  • 500 m naar de winkel
  • 10 km naar de bank/benzinestation
  • 1u rijden naar vliegveld Leknes

Stuur gerust een e-mail als u meer vragen heeft:  Info@cordestravel.nl