Visreis Noorwegen, visvakantie IJsland, visreizen Zweden en overtochten

Bootverzekering

Annulering / boot / inboedel-verzekering

Bootverzekering

Weet je…. het moet gewoon in orde zijn, goed geregeld en geen gezeur na de vakantie, daarom boekt men de visreis bij Cordes Travel , gewoon goed geregeld en een bedrijf wat met je meedenkt, soms wel veel te lezen, maar dan laten we niets aan toeval over.

Een ongeluk zit in een klein hoekje en zeker in Noorwegen, stenen onder water, obstakels en rotsen die je niet kunt zien, worden in Noorwegen niet aangegeven met een staak, boei of paal, nee je vaart op je zeekaart en GPS/plotter en om die reden heeft Cordes Travel voor iedereen een A3 kleuren zeekaart én hebben alle boten GPS/plotter. Maar goed dan nog kan het gebeuren dat je op een steen vaart, net even bij de haven uit varen schade maakt, joh geen probleem kan iedereen overkomen. Maar ja Noorwegen is een duur land en de schade loopt heel snel op, zeker als je iets harder vaart dan is er al snel aan de versnelling vd boot.

Boot-ongeluk-NOWij hebben als enigste reisbureau in Nederland en België een speciale annulering/bootverzekering, via onze partner “Europeesche Verzekeringen” eigenlijk twee in één dus, een groeps-annuleringsverzekering, voor als er iemand binnen de groep moet annuleren én een boot/inboedelverzekering met een maximale dekking van 2000,- euro. Valt de deur dicht, breekt het raam, maak je iets kapot in of aan het huis, of maak je schade aan/met de boot, dan ben je daar ook voor verzekerd. Eigenlijk kun je deze verzekering ook “afkoop eigen risico” verzekering noemen.

Deze verzekering en informatie telt voor alle landen in ons programma.

Boot-ongeluk-NO-2We gaan ons best doen het even goed uit te leggen, mocht u toch vragen hebben of is iets niet duidelijk, stuur ons gerust even een e-mail of bel even. Als u bij Cordes Travel een annulerings-bootverzekering afsluit, wat alleen Cordes Travel heeft en geen enkel ander reisbureau in Europa, gaat deze officieel via “Europeesche verzekeringen” Europeesche verzekeringen verzorgd dus onze annulerings-bootverzekering, maar wat houdt dit nu in ? Dat men een gehele groeps-annuleringsverzekering heeft waarbij het woord “groep” erg belangrijk is en men voor maximaal 2000 euro verzekerd is voor schade aan huis en/of boot.

95% vd visboten zijn verzekerd, de klant moet hiervoor soms een klein bedrag voor betalen vaak rond de 50 euro per boot. Men koopt dan als het ware de schade af, maar heeft men vaak wel een “eigen risico”, een eigen gedeelte wat men moet betalen, dit kan per accommodatie (helaas) verschillen. Men is dus nooit geheel verzekerd, maar wel voor een groot deel. Bij de meeste huiseigenaren kunt u ter plaatse een bootverzekering afsluiten, deze kost vaak tussen de 25 en 50 euro per boot. Uw boot is dan verzekerd voor het grootste deel vd schade, maar er is vaak wel een eigen risico en deze verschilt per accommodatie. Soms is de bootverzekering ter plaatse geen “optie” en moet u deze nemen. Sommige boten hebben geen verzekering en dan heeft men gewoon een eigen risico, vaak tussen de 1000 en 2000 euro. Je kunt dus geen verzekering afsluiten en bent verantwoordelijk voor je eigen risico, zoals gezegd vaak tussen de 1000 en 2000 euro.

Boot-ongeluk-NO-1

  • In IJsland is uw boot “All risk” verzekerd, daar betaald u niets bij schade.
  • In Denemarken is er een vaak eigen risico voor alle boten van 900,- euro
  • In Noorwegen is er een verschillend eigen risico per boot, vaak tussen de 1000 en 2000 eu.
  • Zweden heeft vaak 1000 euro eigen risico per boot.

We zullen een voorbeeld geven, dat is wellicht makkelijker…..

U let even niet op en vaart vol gas op een rots onder water, kan gebeuren, is een ongeluk en die gebeuren nu eenmaal, belangrijkste is dat er niemand gewond is. Eenmaal aan land is de schade 3000 euro, de monteur is geweest heeft alles bekeken en de schade aan de motor, schakelbak, staart en de propeller plus de werkuren komt op een bedrag van 3000 euro schade.
(let op dit is een voorbeeld)

Dit zijn dan de opties die er gaan gebeuren:
(let op we gebruiken voor dit voorbeeld een schade van 3000 euro)

Optie-1
U heeft via Cordes Travel géén enkele verzekering afgesloten en ook ter plaatse niet, dus u moet 3000,- euro betalen. U had niets verzekerd, dus u bent aansprakelijk voor de gehele schade ! Eenmaal thuis zal uw verzekering waarschijnlijk ook niets uitkeren, check dit nog even goed.

Optie-2
U heeft via Cordes Travel géén enkele verzekering afgesloten, maar ter plaatse heeft u wél de bootverzekering afgesloten. U bent dus wel voor een deel verzekerd, maar u heeft een eigen risico van een “X” bedrag, dit kan tussen de 200 en 2000 euro zijn. U kunt dit bij ons even navragen, hoeveel de eigen risico is voor uw accommodatie. U vaart dus 3000 euro schade en moet dan zelf het “eigen risico” betalen, bijvoorbeeld 1500,- euro.

Optie-3 (beste optie)
U heeft via Cordes Travel wel een annulerings-bootverzekering afgesloten en óók de bootverzekering bij de huiseigenaar, dit adviseren we ten alle tijde, indien mogelijk natuurlijk !! U vaart schade van 3000 euro en met de bootverzekering vd huiseigenaar is uw eigen risico, dus aanwezig, we nemen even die 1500 euro als voorbeeld. U moet de huiseigenaar 1500 euro betalen, maar u krijgt deze (indien voldaan aan de voorwaarden) terug vd Europeesche, op deze manier is uw schade 0,00 !! Dus daarmee is de grootste schade aan de boot gedekt, is uw eigen risico gedekt en is zelfs de inboedel gedekt en dit allemaal tegen een maximum bedrag van 2000 euro.

** LET OP !!
– Je moet foto’s maken vd schade !
– Je moet een officiële/originele factuur hebben vh bedrag wat je betaald.
– Je moet de schade binnen 24u aan ons melden !
– Let goed op wat je tekent en zorg dat je weet wat jou kosten zijn, bij een eventuele schade.
– Is iets niet duidelijk heb je een vermoeden dat iets niet klopt, bel ons !!

Extra groeps-verzekering:
Veel vissers nemen geen annuleringsverzekering omdat zij reeds een “reisverzekering” hebben, alleen een reisverzekering is héél iets anders dan een annuleringsverzekering, dus verwar dit absoluut niet. Ook zijn er vissers die denken dat als hun vismaat iets gebeurd of er is een ongeluk geweest en de hele groep beslist om niet op reis te gaan, dat iedereen vd groep zijn geld terug krijgt, ook dit is niet waar. Alleen de persoon waar iets mee is gebeurt en zijn naaste familie kan (indien voldaan aan de voorwaarden) zijn geld terug krijgen, vrienden en kennissen dus niet. Stel, jullie zijn met 4 man en 1 persoon vd groep komt te overlijden, dan beslist de hele groep niet op visreis te gaan waarschijnlijk, maar krijgt niemand zijn geld terug omdat iedereen individueel verzekerd is en geen familie van elkaar is.

Sluit je de “groepsverzekering” ofwel de annulerings-bootverzekering, dan is de hele groep verzekerd ! Mocht er dus met 1 persoon vd groep iets gebeuren en de hele groep beslist om niet meer op visreis te gaan, dan is de hele groep verzekerd en krijgt (indien voldaan aan de voorwaarden) zijn hele bedrag terug en dat hebben we al vaker meegemaakt. Dus ons advies is om altijd deze annulerings (groepsverzekering) en boot (tevens inboedel en huis) verzekering af te sluiten, dat is één verzekering en kan niet los van elkaar geboekt worden. Men neemt dus één verzekering via Cordes Travel (van de Europeesche) en men heet een annulerings-groeps-boot en inboedel verzekering en daarbij is de schade aan boot, huis of inboedel tot maximaal 2000 euro per gebeurtenis verzekerd. Let op dit is een speciale verzekering die uniek voor Cordes Travel is opgemaakt.

Mochten er vragen zijn, iets niet duidelijk, bel ons gerust even, dan leggen we het nog even extra uit, want het is belangrijk dat u goed begrijpt wat wel en niet verzekerd is.

logo-social