Visreis Noorwegen, visvakantie IJsland, visreizen Zweden en overtochten

Bagage regels Noorwegen en IJsland

Bagage regels Noorwegen en IJsland

Bagage Noorwegen met SAS

Boekt u uw tickets via Cordes Travel, dan mag u het volgende meenemen, als u met SAS vliegt:

  • SAS 2x 23kg bagage + 8kg handbagage = 54kg bagage pp

Onder “bagage” wordt verstaan een koffer, rugzak, viskist, koelbox of hengelkoker, zolang deze maar niet zwaarder is dan 23kg (SAS)
Messen, haken, lood, pilkers, lijnen, molens en reels met lijnen, mogen niet in de handbagage.

Let op een hengelkoker mag officieel 160cm lang zijn, maar naar de lengte wordt nooit naar gekeken, dit geeft géén garantie dat het ook altijd zal lukken. Mocht men wel moeilijk doen over de lengte moet u per enkele reis voor de langere koker bijbetalen, maar dit is in de afgelopen 5 jaar nog nooit gebeurt, maar goed voor alles is een eerste keer. Veel groepen tapen ook 2 kokers aan elkaar met een rol ducktape, zeker als de kokers niet zo dik zijn, binden en tapen 2 kokers bij elkaar en beide wegen dan niet méér dan het max. gewicht van 1 bagagestuk, 23kg. Maak ze niet precies 23kg, de kokers, dan zijn ze extra streng, doe er hengels in en iets van kleding, maar vul ze niet af met gewicht, dan is de kans heel klein dat ze moeilijk doen. Zoals gezegd zijn wij zelf nu al 30x met een koker van 180cm naar Noorwegen en IJsland geweest en nog nooit een probleem gehad.

http://cordestravel.nl/hengelkoker-sportube-noorwegen-ijsland-visreis/

Heeft u nu vis gevangen en deze wilt u mee terug nemen, dan kunt u op het vliegveld of vooraf (online of via Cordes Travel) een 3e stuk bagage bijboeken bij de SAS. U moet het fileren, verpakken en het vervoer zelf regelen. Op sommige accommodaties kan men ter plaatse een styropor kist kopen, indien op voorraad. Veel vissers nemen heen spullen mee in een coleman box en terug vullen met via (let op het totale max. gewicht).

LET OP !
SAS én Cordes Travel zijn NIET verantwoordelijk voor de INHOUD van bagage, raakt uw visbox kwijt, of gaat deze kapot, dan zijn wij niet verantwoordelijk voor deze vis mocht deze bedorven/ontdooit zijn. De bagageafhandeling is verantwoordelijk voor de bagage dat deze alsnog bij u thuis komt, maar zijn ook NIET verantwoordelijk voor de INHOUD vd vis. Dus vis mee terug nemen, maximaal 15kg per persoon, is geheel op eigen risico ! Geen zorgen verder want het gebeurd jaarlijks, tot nu toe maar 1 a 2x dat een koffer voor 1 dag vermist is. Verpak de visbox uiteraard stevig in een Coleman box bijvoorbeeld of tape de styropor kist goed in.

Bagage Noorwegen met Norwegian

Boekt u uw tickets via Cordes Travel, dan mag u het volgende meenemen, mits u met Norwegian vliegt:

  • Norwegian 2x 20kg bagage + 10 kg handbagage = 50kg bagage pp (Hengelkoker apart bijboeken mogelijk)

Onder “bagage” wordt verstaan een koffer, rugzak, viskist of koelbox zolang deze maar niet zwaarder is dan 20kg (Norwegian).
Messen, haken, lood, pilkers, lijnen, molens en reels met lijnen, mogen niet in de handbagage.

Let op een hengelkoker mag officieel 200cm lang zijn, maar naar de lengte wordt nooit naar gekeken, dit geeft géén garantie dat het ook altijd zal lukken. Mocht men wel moeilijk doen over de lengte moet u per enkele reis voor de langere koker bijbetalen, maar dit is in de afgelopen 5 jaar nog nooit gebeurt, maar goed voor alles is een eerste keer. Veel groepen tapen ook 2 kokers aan elkaar met een rol ducktape, zeker als de kokers niet zo dik zijn, binden en tapen 2 kokers bij elkaar en beide wegen dan niet méér dan het max. gewicht van 1 bagagestuk, 20kg. Maak ze niet precies 20kg, de kokers, dan zijn ze extra streng, doe er hengels in en iets van kleding, maar vul ze niet af met gewicht, dan is de kans heel klein dat ze moeilijk doen. Zoals gezegd zijn wij zelf nu al 30x met een koker van 180cm naar Noorwegen geweest en men heeft nog nooit moeilijk gedaan.

Met Norwegian mag u maximaal 2 stuks bagage van 20kg meenemen, maar men mag wél een hengelkoker als 3e stuk bagage bijboeken dus dan heeft u alsnog 2 koffers en 1 hengelkoker om mee te nemen. Als je dan zo’n grote koker koopt als wij hebben, dan kunnen er makkelijk 16 hengels in, ik heb er wel eens 22 in gehad, en ging prima in 1 koker.

http://cordestravel.nl/hengelkoker-sportube-noorwegen-ijsland-visreis/

LET OP !
Norwegian én Cordes Travel zijn NIET verantwoordelijk voor de INHOUD van bagage, raakt uw visbox kwijt, of gaat deze kapot, dan zijn wij niet verantwoordelijk voor deze vis mocht deze bedorven/ontdooit zijn. De bagageafhandeling is verantwoordelijk voor de bagage dat deze alsnog bij u thuis komt, maar zijn ook NIET verantwoordelijk voor de INHOUD vd vis. Dus vis mee terug nemen, maximaal 15kg per persoon, is geheel op eigen risico ! Geen zorgen verder want het gebeurd jaarlijks, tot nu toe maar 1 a 2x dat een koffer voor 1 dag vermist is. Verpak de visbox uiteraard stevig in een Coleman box bijvoorbeeld of tape de styropor kist goed in.

Bagage IJsland Icelandair

U mag, via Cordes Travel per persoon 1 x 23kg bagage (bv een tas, koffer, kist, hengelkoker (max. 160cm) meenemen én 10kg handbagage (geen messen, haken, lood, pilkers, lijnen, molens en reels), uiteraard retour. Cordes Travel betaald 1 hengelkoker per groep, dus men mag per groep 1 gratis uw eigen hengelkoker meenemen.

Als u een vispakket besteld hebt houdt hier dan voor de terugreis rekening mee, dan heeft u dus waarschijnlijk méér bagage dan op de heenreis, zie uw factuur ! Heeft u méér bagage, dan kunt u deze ter plaatse in IJsland op het vliegveld bijbetalen, geen probleem. 

Let op dat 1 bagagestuk max. 23kg mag wegen. Is uw hengelkoker langer dan 160cm, dan is de kans aanwezig dat u moet bijbetalen voor de lengte. In alle jaren is dit nog nooit gebeurd, maar het kan dus wel, maar vaak checkt men de lengte niet. Onder “sportvis bagage” verstaan we bagage gevuld met 90% sportvis materialen (molens, reels, kunstaas, onderlijnen, wartels, messen enz enz.) Deze extra “sportvis” bagage is goedkoper dan de “gewone” bagage.

Meer informatie over de IJsland bagage >>>

Voor de prijzen voor de extra bagage zie prijslijst IJsland >>>

Zijn er nog vragen, mail of bel ons gerust !